dariya_16_05 (dariya_16_05) wrote,
dariya_16_05
dariya_16_05

Ідеальні булочки для гамбургерів

Нещодавно подружилась нарешті із дріжджовим тістом. Першими були зовсім не ці булочки, а пампушки до борщу. Але записати собі рецепт хочеться саме цих булок. Вони ідеальні! Якщо напихати туди чого завгодно - м'яса чи сиру, чи і того, й того, капусти і цибульки, то рот навіть не порветься, кусаючи, бо м'якуш такий ніжний, що стиснеться до потрібних розмірів і хліба буде до начинки в пропорції 1:1. Я так і люблю. А якщо свіжими заморозити, то після розморозки вони як свіжі. Це для мене відкриття.

На 12 булочок:
0,5 скл. теплої води
7 г сухих або 25 г свіжих дріжджів
2 ст. л. цукру

Із цих інгредієнтів замішується опара.

1,5 ч.л. солі
1скл. молока
1 яйце
50 г масла (я замінила 30 г масла +20 г оливкової олії)
600 г борошна (або скільки візьме)

Тісто має бути липке і м'яке. Я ставлю сходити в мікрохвильовку на 3 год, 2-3 рази обминаючи його. Потім формую булочки. І вони підходять на деку бл.30 хв. Змащую молоком і притрушую кунжутом або вівсяними пластівцями. Випікаю до золотавої скоринки.

Tags: дріжджове тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments